I Danmark rammes hver 5. dansker af angst eller en angstlidelse på et tidspunkt i løbet af deres liv. Ikke alle rammes lige hårdt, og der findes også forskellige typer af angst. De forskellige typer angst, vender vi tilbage til lidt senere i dette blogindlæg.

Hvorfor får man en angstlidelse?

Forskerne kan ikke finde nogen entydig årsag til at nogle mennesker udvikler en angstlidelse. Dog er der forskellige faktorer der spiller ind. Arvelige forhold for eksempel. Man kan ikke arve en angstlidelse, men man kan arve anlægget for udvikle angst. Personer der lider af depressioner vil også oftere udvikle en angstlidelse, ligesom stress ofte kan give angst. Generelt er der flere andre psykiske lidelser der kan have angst som “følgesvend”.
Mennesker der har haft en utryg og ustbil barndom har også lettere ved at udvikle en angstlidelse i løbet af livet.

Hvornår er angst en sygdom?

Angst og frygt er overlevelsesmekanismer. De sætter nemlig kroppen i alarmberedskab, og det er nyttigt hvis man står i en farlig situation hvor man skal handle hurtigt. F.eks hvis man er ved at gå ud foran en bil. Eller hvis man pludselig møder et farligt dyr på vejen – det sidste er der ikke særligt stor risiko for i vores del af verden. Angst får hjernen til at sende forskellige stoffer (hormoner) ud i blodet. Blandt adrenalin, der gør os i stand til at yde maksimalt og reagerer hurtigt. Vores puls stiger og hjertet banker hurtigere. Man begynder måske at svede. Kroppen er KLAR TIL HANDLING NU. Disse mekanismer har hjulpet mennesker i hele verden med at overleve i tusindevis af år.

Der hvor en angst-følelse går hen og bliver en sygdom, en angstlidelse, og et problem, er når angsten og reaktionen på angsten kommer når der ikke er fare på færde og det ikke er nødvendigt. Når kroppen går i alarmberedskab, selv om der ingen farer er og det måske kommer helt “ud af det blå”.
En angstlidelse kan fylde så meget, at det kan være svært at passe sine studier eller sit job. Det påvirker hvordan man lever sit liv og tilrettelægger sin hverdag.

Kan angst og angstlidelser behandles?

Ja, angst kan godt behandles. Nogle mennesker har brug for angstdæmpende medicin. Andre mennesker har gavn af psykoterapi og psykoedukation (psykoedukation er undervisning af patienter, i deres egen lidelse/sygdom). Psykoterapi kræver ofte mange behandlinger og kan derfor blive ret dyrt. Derfor foretrækker jeg at behandle mine klienter med hypnose. Med hypnose skal der ofte få behandlinger til, for at angsten forsvinder. Og hvis den ikke forsvinder helt, bliver du væsentligt bedre til at håndtere den. Derfor vil jeg klart anbefale dig at kontakte min klinik i Støvring, hvis du lider af angst. Du kan læse mere på hjemmesiden eller du kan ringe til mig på tlf. 20868959.

angstlidelse kan behandles med hypnose

Forskellige typer angst og angstlidelser:

Overordnet findes der fem former for angst/angstlidelser (kilde: netdoktor.dk):

Panikangst: Er angstanfald, der kommer pludseligt og er så voldsomt, at man er bange for, at man måske fejler noget med hjertet, skal besvime, blive sindssyg eller dø.

Socialfobi: Er angst for at rødme eller svede eller på anden vis komme til at røbe, at man er nervøs, samt angst for at andre skal tænke kritiske tanker om én. Har man socialangst er det rigtig svært at være blandt andre mennesker.

Generaliseret angst: Er en tendens til at overbekymre sig og mere eller mindre konstant føle sig nervøs og anspændt.

Agorafobi: Agorafobi er angst for at færdes steder med mange mennesker, for eksempel i supermarkedet, i bussen eller i toget.

Enkelfobi: Er angst for specielle ting eller situationer, for eksempel angst for edderkopper, angst for højde, for at flyve eller for tordenvejr.

Hypnoterapi kan behandle angstlidelser

Jeg hedder Søren Christiansen og er uddannet hypnoterapeut. Jeg er indehaver af PTSD-Aalborg, som er en klinik der har til huse i Støvring, hvor jeg blandt andet behandler mennesker med angst og angstlidelser. Jeg bruger hypnose og hypnoterapi som behandlig til mennesker med angst, da det er en yderst effektiv behandlingsform. Ofte ser jeg kun mine klienter ganske få gange. Det giver rigtig god mening for mig, især fordi et langt behandlingsforløb kan være rigtig dyrt. Så på denne måde er der mindre at bekymre sig om for mine klienter. Og det betyder meget, også for mig.

Forskellige former for angst, som jeg kan behandle

Jeg har hjulpet rigtig mange mennesker med forskellige typer angst. Også mange med enkeltfobier, så som:
Flyskræk, at sejle, at køre bil og at køre i elevator. Også angst for at gå til køreprøve, teoriprøve og eksamensangst har jeg hjulpet med. Jeg har hjulpet klienter med at slippe af med deres angst for tordenvejr, for at tale i forsamlinger, at rødme og få blussende kinder.
Jeg har hjulpet mennesker der var angst for edderkopper, for bier og hvepse eller andre dyr så som hugorme og slanger.
Tandlægeskræk er en velkendt forbi, lige som højdeskræk også er en af de velkendte. Det behandler jeg selvfølgelig også.
Er du bange for blæsevejr eller for at der kommer indbrud i dit hus, så kan jeg også hjælpe dig med det. Er det ildebrande der giver dig angst, eller fordi du skal opereres eller tale med en læge, så kan jeg også fjerne den fobi.
Er du nervøs og bange for at date, så er du ikke den første der kommer til mig for at få hjælp – og med garanti ikke den sidste! Skulle du have en fobi du ikke har set her på siden, så kontakt mig alligevel – jeg har endnu ikke hørt om en fobi eller angst jeg ikke kunne hjælpe med.

Derudover behandler jeg PTSD, ved hjælp af den behandlingsform der hedder EMDRR. Jeg kan også behandle uforløst vrede og mange andre problemstillinger ved hjælp af EMDRR og hypnoterapi.

Læs mere om behandlingerne og om mig på www.ptsd-aalborg.dk

Tænker man sig en røgalarm, der går i gang, bare man stryger en tændstik, er det et godt eksempel på, hvor følsom refleksen kan være hos angstramte.

Scroll to Top